Hiatus

Efter min utskrivning så fick ändock springa på sjukhuset minst en gång i veckan för att ta mitt PKvärde som handlar om hur mycket waran man ska dosera.

Sommaren kom och det var dags för installation av ICD. Jag kom in och tog de prover som behövdes inför operationen. När jag kom upp på våningen fick jag träffa på narkossköterskan som var en mycket varm och trevligt person. Men eftersom ingreppet gjordes i vaket tillstånd så var hennes roll lite annorlunda. ”Jag kommer att vara en tjatmoster och fråga hur du mår hela tiden” var hennes instruktioner.

Det som gjorde mest ont var bedövningssprutan som kirurgen grävde ordentligt med. ”Hur är det Johan?” tjatade den gode sköterskan. ”Glöm inte att andas!”. Jag gjorde som hon sa och det kändes bra.

Själva snittet eller ”installationen” kände jag ingenting av. Två elektroder pressades genom en ven in i hjärtat. Han lade ganska stor kraft bakom inmatningen för jag kände hur min överkropp flyttade sig lite när han tog i.

Sedan avslutas det hela med att man skruvar in elektroderna i hjärtväggen med små små korkskruvar. Man ”provdrar” inför en representant för bolaget och sedan syr man igen.

Något stel kom jag tillbaka samma dag, och kunde upp och springa redan samma eftermiddag. Något försiktig med armen var jag dock. Den var lite stel, öm och det kändes lustigt att röra på den. Men jag fick ett träningsprogram och det försvann efter en vecka eller två.

Något som stört mig lite i efterhand var att läkaren och jag diskuterade vilken sida den skulle sitta på. Jag förklarade att jag ofta spelar gitarr och vill att den ska störa så lite som möjligt. ”Ja då ska du ha den på vänster sida”.

”Men”, svarade jag ”Där går ju axelbandet?”

”Det är lugnt, jag spelar själv gitarr så det blir bäst” svarade han.

Jaja – du vet bäst tänkte jag. Vänster får det bli. Så här i efterhand hade höger sida varit bättre. Lite svårt att ändra.

Man kan väl lugnt påstå att den lilla maskinen inte är helt osynlig på mig.

Misslyckat bröstimplantat eller John Hurt-moment?

 

Recent Entries

  • Länklista

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

    Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu