Rude Awakenings (fredag 7 september)

Hur mycket man än är preparerad före operationen, är det svårt att föreställa sig hur det är att vakna upp på THIVA (Thoraxintensivavdelning). Rester av narkosen gör dig en smula (ironi) dimmig, lägg till smärtstillande en masse och allmän förvirring i en sargad kropp. Dessutom sitter en slang i näsan hela vägen ner i magen samt ett nätt litet rör i halsen som andas åt dig.

Ett kluvet bröstben parat med allt slem som det förbaskade röret producerar är ingen hit – jag lovar! Dessutom är man dimmig så de löjliga charader som i mitt huvud var övertydliga gick inte riktigt fram till de stackars förvirrade sköterskorna. Men till slut lyckades jag få dom att förstå att slemmet skulle sugas upp.

Jag vaknade klockan 0400 fredagen efter jag opererades. Enligt personalen var det rekordsnabbt (inte för att jag vet om det är något rekord att slå, dessutom hade dom redan kvällen före fått någon slags kontakt med mig, inget jag mindes).

Jag trillade in och ut ur medvetande fram till morgonen och varje gång jag vaknade var det ett konstant viftande med armarna om slemsugning… Jag kommer ihåg hur långsamt jag tyckte allt gick även om jag vet hur snabbt dom arbetade.

Klockan slog 08 och man drog upp hela paketet och fy sjutton vad gegga som följde med. Man kände sig ganska äcklig men det var nog allt i sin ordning.

Under dagen klarnade (enligt mig själv) saker och ting. (men jag var eight miles high, det vill jag lova!)

För att lösa slemmet gav dom mig en fredspipa… Dom ville nog att jag skulle sluta fred med slemmet!

Smoking da Bong

 

Recent Entries

  • Länklista

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

    Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu