Cleaning up my act!

Efter att ha blivit av med slangarna så kunde man radikalt minska på morfinbaserade preparat vilket gjorde att jag till allas glädje nyktrade till och gick att kommunicera med.

Extubering

Jag började ordentligt med program från sjukgymnast och veckan i sin helhet bestod till stor del av att frigöra mig från beroendet av sköterskor. Steg 1 var att börja lägga om mitt sår själv. Därefter var det att få börja duscha (efter 9 dagar är det en fantastisk känsla!)

Den chica duschväskan!

Därefter så fick man börja bädda sin egen säng. Sjukgymnasten tog mig till och med på promenad utanför avdelning vilket var helt fantastiskt. Efter 4 veckor inom samma väggar var cafeterian på entréplan lika exotisk som om jag vore i Sumatras djungler!

Idag – 23 september, går jag och hämtar allt själv; material till omläggning, sängkläder, vanliga kläder och jag kopplar till och från i min PBU som pumpens ”hjärna” kallas. Skriver mitt eget vätskeintag, skriver mina siffror. Ja, sköterskorna har inga större åtaganden för mig. Bara lite blodprov behövs dom för.

Det jag närmast ser fram emot är att få komma på permis. Sova en natt hemma och träna på att inte vara omgiven av proffs. Klara mig själv.

Ett problem som uppstod ganska tidigt var att företaget som tillverkar hjärtpumpen inte tillåter att man kopplar in sig på ojordade uttag. Vanliga hur har endast jordade uttag på utsidan av fasaden och i kök och våtutrymmen. Men där är man ju inte sugen på att sova. Så det vara bara att ringa in elektrikern för installation av jordade uttag i sovrummet. Inget man får bidrag för då pumpen inte är en permanent, utan temporär, lösning. Jaja, man får vara glad för att man lever.

Utöver detta kan jag tipsa om att på Facebook finns en grupp för oss med Heartmate som pumpen heter. Heartmate-gruppen, det är bara att regga sig där om man vill dela med sig eller ha tips om hur det är att leva med pump.

Piller äter man väldigt många: närmare 30 per dygn. Här följer en detaljstudie av min medicinlista! =)

 

 

Recent Entries

  • Länklista

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

    Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu