Smärta och mediciner…

…går utan tvivel hand i hand. Antingen tar medicinerna bort smärta, eller ger de biverkningar som kan vara t ex smärta. Jag emellanåt haft smärta, självklart ihop med operationen, men även efter i form av ”skav” på insidan och diverse ingrepp som inte är så trevliga: ICD, ablation, gallblåsan med mera. En intressant observation är att vissa sorters smärta är jag helt okänslig för: t ex när Ulrika trotsar allt vett och ger sig i kast med att ”pilla ut” mina nageltrång, infekterade och fula kan jag logiskt förstå att det gör ASONT! (alla med en historik med nageltrång vet vad jag talar om). Även post-op-smärtan var emellanåt olidlig alla eviga stick i armarna. Men dessa smärtor kan jag hantera och nästan tränga bort.

Men, smärtan i ljumsken när jag för några veckor sedan gjorde min ablation var en sån där smärta som jag inte kan värja mig från. Och då snackar vi redan när de skulle lägga lokalbedövningen. Det gick så långt att narkos kallades in och jag däckade.

Nyfiken som jag är undrar jag om det finns någon vettig forskning på smärta därute – tipsa mig i så fall om detta för jag är intresserad!

En annan intressant aspekt på mediciner är synergieffekt. Ulrika och jag har blivit EKO-nördar och då får man en del info om vad alla kemikalier man slipper hade gjort för effekt. Framförallt pratas det om vad alla kemikalier gör tillsammans.

Detta får mig osökt att tänka på alla kemiska saker jag drar i mig som medicin:

Omeprazol

Kaleroid

Waran

Emgesan

Prednisolon

Thacapzol

Trombyl

Bisoprolol

Candesartan

Furix

Inspra

(tror det var allt)

Här är en salig röra. Jag tänker på vad alla dessa bildar för kemiska föreningar när de blandas i magen. Vore kanske intressant för någon kemist att testa…

Kanske sitter med arsenik i blodet? =) Nä, jag tror att summan av det hela är att jag mår mindre kasst med än utan – eller hur?

Nota bene:

Den här låten är precis tvärtemot verkligheten – Ulrika är min allra bästa medicin… Inget gift… Fast hon är rätt beroendeframkallande..

 

Recent Entries

  • Länklista

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

    Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu